brrrrrrrrrrrr

burr vad kallt det är ute. Tur att Greta har en varm åkpåse då. Hon är helt blöt i nacken efter vi varit ute.

Idag kom min pappa och hans tjej... tjej?! Låter så fjantigt, jag menar båda är över 50 år haha De kom över hit en snabbis för att lämna lite souvernier från deras utlandssemester. Efter det blev Greta grymt kinkig. Ingenting dög men tillslut somnade hon strax efter 14. Passade ju utmärkt eftersom vi skulle med bussen som gick 15.09 från centrum.. NOT

Slutade med att vi tog tåget istället vid 16 och kom bara en halvtimma försent. Tur att jag har en förstående mormor :) Vi var nämligen ditbjudna för att fira henne eftersom hon fyllde år den 16e.



Greta med sin moster



Greta charmade skiten ur alla såklart, som vanligt. Hon åt nonstop från det att vi kom dit till att vi åkte hem. Strax innan vi skulle gå, precis när jag fått på overallen ser jag hur hon spänner hela ansiktet och sen kom stanken från helvetet. Merd 7 minuter kvar till att bussen skulle gå valde vi att byta blöja hemma. Resan skulle ju ändå bara ta 29 minuter. Kanske inte det bästa valet jag gjort som förälder men nu blev det så annars hade vi fått vänta sjukt länge på nästa buss. När vi kommer till vår station här hemma sov Greta så vi bestämde oss för att gå till macken för att köpa hem pizza. Där nere vaknade hon lagom till pizzan var klar så fort hem för blöjbyte. Sen var hon vaken ett tag och somnade efter mycket om och men kl 23 brevid mig i sängen.

Nu ska vi bara ta det lungt innan vi lägger oss. Vi är jättetrötta men fört ska jag tvätta bort fejset.

Doftar underbart

Det doftar underbart i hela lägenheten.. kanske inte i soppåsen men i vardagsrummet doftar det rosor och choklad. Älskar doftljus :)
Proppen gick i morse och Danne blev så frustrerad för att det inte gick att byta glödlampor i lampan att lampat åkte åthelvete. Det var ett jävla pill och konstigare lampa får man leta efter. Dessutom hade han sönder den andra lampan för att han var sur över den första och blev för hårdhänt. Typiskt karlar?


Jag har i alla fall sysselsatt mig med att polera bort repor från barnvagnen. Ett jäkla pill om ni frågar mig. Har så ont i händerna nu att jag funderar på att ta ett bad trots att det förmodligen stör grannarna. Men antagligen blir det en voltaren och hopp i säng.
Hämtade ut mitt paket från H&M idag. Woohoo 2 par byxor. De enda riktiga byxorna förutom mysbxor jag hade var mina gravidjeans. 298 med frakt för 3 par byxor är inte illa pinkat :)


Tjingeling




Vart tog hon vägen?

Vart tog denna lilla underbara snälla bebis vägen?
Hon som bara låg helt stilla och bara pep när hon ville ha mat. Vart är hon?

Istället sitter jag här med en snart ett åring som vill allt annat än sova. Gärna skrika hela dagen eller varför inte rivas och slåss. För att inte tala o att hon avskyr att åka vagn. En unge som inte vill sova i sin egen säng trots att hon gjorde det de första 4 månaderna av sitt liv.

Ska jag tro på dessa vidriga familjelivsprettomorsor så ligegr förklaringen i
Ersättning
Sova i egen säng
Sova på mage
Lät andra mata
Bullade upp med filtar så jag slapp hålla i flaskan
För att inte tala om alla gånger jag önskat att hon kunde sova så jag fick lite mer tid till mig själv

Fy så hemskt va?

Själv tror jag på någon tidig 1 års trots. Fast egentligen. Är inte varje ålder en trots? S U C K



Julen är borta

Idag plockade vi bort julen... förutom en glömd ljusstake i fönstret.  Vet inte riktigt hur länge den kommer få stå där.

Just nu är jag ledsen.
Köpte en vagn för ett par dagar sen. Tvättade allt tyg för hand så noga jag kunde då ryggplattan och fotstödsplattan inte gick att ta ur. Det var faktiskt roligt att se hur rent det blev. Fattar inte varför folk säljer skitiga vagnar.
Skurat av chassit och rengjort hjulen. När jag rengjorde ena framhjulet ser jag att gummit hållerpå att brista och att kullagret tittar ut. SUCK!!! Nu måste jag alltså ha ett nytt framhjul. Blev en dyrare vagn än jag trodde. Dessutom kommer jag att behöva köpa färg för att färga vagnen då den är lite solblekt. Att den var solblekt visste jag ju om när jag köpte den men ändå...  ledsen i ögat just nu :(

Greta 10 månader.

Nu har Greta hinnit bli hela 10 månder (27/12-11)


Hon kan fortfarande allt som vid 9 månader.

Nu kryper hon överallt hela tiden. Ingen mer ålning.. om hon inte har leksaker i båda händerna ;)
Hon gör en så gullig grej. Stoppar leksaken i munnen, kryper omkrin goch gör konstiga ljud haha.

Ställer sig upp mot soffa, stolar, tv bänk, bord. Hon har även börjat ställa sig mot andra saker som toaletten, badkaret och spisen.

Hon har fortfarande bara 2 tänder, där nere. Men uppe är det på gång. När hon somnade ikväll kände jag efter med nagel och jo, visst fan skrapade nagel i något där uppe :)

Hon har lärt sig 3 nya ord.. dock tror jag inte hon vet vad det betyder utan att hon härmas.. förutom ordet ÄTA,
Äta säger hon när hon sitte ri matstolen och väntar på sitt käk, ivrig som hon är.

De andra 2 orden är
Pindel (spindel)
Bil

Bil säger hon när vi sjunger korkodilsången och pindel när vi sjunger imsevimse.

Dessutom är hon en hejjare på att ringa sin farmor och farfar på telefonen. De är oftast senast uppringda och det har hänt mer än 1 gång att hon pillat på telefonen och kommit fram till sin farmor och farfam. Till deras förtjusning såklart ;) haha


Dressen hon har på sig på mittenbilden hittade mamma i ett linneskåp. Det är det enda plagget som finns kvar från när jag var liten. Mamma berättade att hon köpt den av en kvinna som sydde själv, alltså är den helt unik.

Sista bilden har hon en jump-in från lindex. Den är så grymt snygg. Greta har storlek 74/80 (mest 80) och denna jump-in är i storlek 86. Ni ser själva hur bra den sitter. Tyvärr verkar den inte finnas i större storlek.. hade vilat haft en själv.
PÅ denna bild ser ni också att framtänderna uppe är på g ner :)


RSS 2.0