Uj uj vad trött jag är

Det blev en heldag i skärholmen med Rebecca och lilla Thea.
Vi började med att fika/luncha lite och G&T fick leka av sig lite. T är verkligen frammåt och G lite mer försiktig. Det roligaste var när T försökte hoppa upp på Gs rygg som en liten hund. Super sött!
Sen gick vi runt i lite affärer och jag köpte en bodysuit som G ska få i julklapp. Köpte även en "rånarluva" till G eftersom hon drar av sig ahlsdug och mössa oavsätt hur hårt jag knyter fast den. Är så rädd om hennes öron nu och vill inte att hon ska bli sjuk igen. Senare tog vi en promenad till barnbutiken för att jag skulle köpa en ny åkpåse till vagnen. Åkpåsen vi har nu är jättetjock och har bara öppning i mitten. Vintervagnen har så höga kanter att åkpåse fälls ihop och G blir för varm och gnällig till tusen. Det räcker att hon är gnällig i vanliga fall efter ett tag i vagnen. Längtar såå efter att hon ska kunna gå så hon kan gå av sig lite när hon blir trött på att bara sitta. Väntade ett tag med R på att hennes karl skulle komma och hämta dem sen traskade jag till bussen. Satte mig såklart på fel sida av vägen så jag missade bussen. När jag väl satt på bussen hem så fick G en ny kompis. EN äldre dam som blev totalcharmad av G som pekade och vinkade och sa titta hej hej och började gapskratta när hon sa tillbaka. Hon drog även en kvinna i håret som satt framför oss. Tur att hon inte blev sur haha. Men hon gnällde ingenting alls på hemvägen :)





SOm mor tycker jag ju att mitt barn är vackrast i världen men seriöst? Dessa bilder var nog inte de mest smickrande av Greta. De när hon och Thea sitter i matstolarna dvs. HAHA

Full rulle hela veckan.

Idag åkte jag kommunalt ända från hässelby hem. Greta skrek hela vägen men somnade med vinterkläderna på 5 min innan vi kom in genom dörren. SOm tur var vaknade hon inte till av att jag tog bort jackan.
När jag åkte upp i rulltrappan från pendeln bara tvärslocknade den. Jag åker frammåt med vagnen när jag ska upp så jag kunde inte dra upp den på bakhjulen. SUCK!! SOm tur var stog den lite folk uppe vid rulltrappan som kunde hjälpa mig.
Rulltrappan brevid stannade också och där stog inte mindre än 2 barnvagnar. Som tur var hade de vagngnarna på bakhjulen och kunde guppa ner.

I morgon ska vi till BVC för 10mån läkarkontroll. Ska bli spännande att se hur mycket hon väger och speciellt hur lång hon är. Hon har säkert inte gått upp något, kanske gått ner. 3 veckors förkylning och krypningen gör nog sitt. Hon har ju inte velat äta alls under tiden hon varit sjuk.
Hon gå på antibiotika nu så ska ringa i morgon under telefontiden för att höra om det är okej att vi kommer. Tror inte hon smittar dåvarken jag eller Danne blivit sjuka. Danne har dessutom världens sämsta imunförsvar och bli sjuk bara någon blåser honom i örat.
Efter det kommer mamma hem till oss för att kika på nya soffan,mattan och tv bänk/hylla.
Hoppas Greta är på sitt bästa humör och visar sin mormor hur man gör när man kryper haha.

På onsdag ska vi träffa Rebecca och lilla gull ungen Thea i skärholmen. Jag ska köpa de sista julklapparna och även ta en tur till IKEA. Måste köpa spärr till kökslådorna. Ifall Greta nu smittar tror jag inte det är någon fara. Ungarna kommer sitta i varsin vagn hela dagen ändå :p Men som sagt. Danne har inte blivit sjuk och då lär knappast någon annan bli det heller :p

På torsdag kommer pappa hit och bjuder oss på middag i centrum. Ska bli trevligt. Var ett tag sen jag träffade pappa : Vi ska även ta oss tid att ge varandra julklapparna.

På fredag fyller morfar år. Så vi ska hem till dem. Dannes pappa hämtar Greta och Danne där och jag åker hem till mamma och David med dem.
Yes, ni läste rätt. Jag kommer inte vara med och fira Gretas första jul. Känns sådär. Men hon kommer inte minnas något av den här julen och jag vet att hon är i extremt goda händer med sin pappa, farmor,farfar och hela tjocka släkten där :) Deras jul kommer antagligen kretsa runt att Greta ska ha det bra och alla hennes julklappar haha
Hon och Danne kommer ändå hem till mamma dagen efter :)

På lördagen är det julafton

På söndag är det fullrulle hela dagen också.

Jaa jag kommer vara helt slut efter jul.. får ta och vila upp mig i mellandagarna.

Tävling

Jag tävlar hos ENDENISE om valfri vara inne hos Brandforkids, tävla HÄR du med






blöjkaos

För en stund sedan sprang jag omkring i lägenheten på jakt efter blöjor. Brist? Nej snarare överflöd. Greta fick tag i ett nyöppnat paket.. ni kan räkna ut resten!

Större delen av dagen har gått åt till att tvätta och vika tvätt. Jättekul verkligen!
Vår nya soffa är iallafall jättebra att lägga vikt tvätt på. Så det är ju posetivt.

Greta kryper förövrigt nu. Kyrper överallt hon inte får vara och ställer sig upp för att ta saker hon inte får ta. Igår hade vi en liten olycka och Greta fick ett sår under ögat. Hos vårdcentralen tog jag upp hostan och självklart har hon infektion i öron och hals. Antibiotika i 10 dagar.
Dessutom har hon utökat sitt ordförråd med 2 ord titta och hej

Så nu kan hon 4 ord. Är mindre säker på att hon kan sätta de i rätt sammanhang. Men Hej säger hon och vinkar när det kommer okända människor,

Mamma
Pappa
Titta
Hej

Vad händer?

... och fötter.

Lägenhetsbytet gick ej igenom pga av att den andre killen ej blev godkänd av HUGE: Varför fick vi inte veta.
Så nu har jag folkbokfört mig och Greta här så fic kan börja söka försokleplats. Planen är att hon börjar förskolan i agusti-12 lagom till jag börjar min yrkesutbildning.

Greta ställer sig upp mot soffan, soffbord och tvbänk. Hon gör många ajjabajja men har slutat reagera på nej. Det som gäller nu är att ta bort saken, säga nej och lyfta bort henne till andra sidan rummet. DÅ kommer tårarna. Är väl en tidsfråga till hon ignorerar detta också... precis som med ordet nej.

I fredags åkte vi hem till svärisarna och på lördagen åkte Danne och hans pappa hit och lämnade av vår matta och tvbänk. Sen åkte de tillbaka för att hämta upp mig och Greta så åkte vi hem till oss och hämtade presentkorten på MIO och så åkte vi vidare dit.
1 veckas leverans från MIO måste vara rekord. Sen byggde vi(Danne) ihop nästan hela tv bänken. Dannes föräldrar kom hit en snabbis igår och Dannes pappa hjälpte till med att få dit hyllan som skulle vara över tvn.

Sen fick vi skjuts hem till min mamma för att fira min syster Ellie som fyller 20 den 14dec. Jättetrevlig och Greta var på bra humör till hon inte fick smaka mer vit chokladmousse.

Just det. Har haft ett projekt och nu är jag klar. Jag har färgat vintervagnen! GLömde såklart att ta förebilder men föreställ dig färgen "solblekt bajs" Nu är det iaf svart. Det var första gången jag förgade och på kvällen med endast en lampa som inte ens hängde över bordet där jag färgade. Är såklart en del missar men det fixar jag till efter vintern när vagnen eventuellt ska säljas.


VI lever

Ja vi lever. Dock är jag ingen bloggare innerst inne ;)

I fredags åkte vi hem till Dannes föräldrar och sov över. Greta blev tokförkyld och höll farmor och farfar vakna från 22-01.
Hon snorar extremt mycket och somnar snabbt 3 ggr om dagen ist för 1-2 ggr när hon är frisk. Hon är inte mer gnällig än vanligt. Leker och latjar på som om ingenting :) Lilla loppan.

I Fredags ställde hon sig upp mot soffan och idag ställde hon sig upp mot bordet. DOck rullar hon upp på föttern så hon stå snett sen blir hon ledsen för at det gör ont. Men hon lär sig nog snart.

Danne fick ett trist mail. Det blev inget med bytet av lägenheten. Varför fick vi ingen förklaring om men det finns 2 anledningar som skulle kunna spela in. Vilket av dem (eller båda) är inget vi lär få veta om de inte svarar på Dannes mail.
Danne står i köket och gör matlåda till i morgon och städar köket samtidigt. Jag ska slänga in en tvätt och sätta på timern och plocka undan alla hundraelvamiljoner leksaker som ligger utspridda över hela lägenheten. Sen ska jag lägga mig i soffan och kräva en massasge från min käre make.

RSS 2.0